Pierre Auguste Renoir

Pierre Auguste Renoir var en fransk målare, han föddes i Frankrike den 25 februari och han dog den 19 december 1919. Han var en av de ledande målarna som utvecklade impressionismen. Man tror att han är den sista konstnären som införde traditionerna för Ruben och Watteaus verk. Hans målningar är älskade på grund av det livfulla ljuset och den mättade färgen, han brukade måla människor i intima och uppriktiga kompositioner. Pierre Auguste Renoir beundrade rörelsen som Edgar Degas hade startat.

De mest kända målningarna av Pierre Auguste Renoir är Seascape, Meadow (La Prairie), Roses och många andra som nuförtiden är privata samlare eller konstgallerier runt om i världen.

Vi har hämtat de bästa konstverken från Pierre Auguste Renoir som finns tillgängliga i digitalt format och återskapat dem till träpussel. Ett Pierre Auguste Renoir-pussel kommer säkerligen att vara mycket roligt! Livliga färger och uppmärksamhet på detaljer är det som skiljer denna målare från andra, vilket gör Pierre Auguste Renoirs pussel utmanande och intressanta.