Paul Signac

Paul Signac var en franskfödd målare, hans fullständiga namn var Paul Victor. Jules Signache föddes den 11:e november 1863 och han dog den 15:e augusti 1935. Han var impressionist och han är ihågkommen för sina pastell- och oljemålningar. Han var inte begränsad till att bara måla, han gjorde även bronsskulpturer och även tryck. Det intressanta med hans arbete var att han brukade måla dansare, de flesta av hans verk illustrerar människor som dansar. Paul Signac är känd som en av impressionismens grundare, han gillade inte termen impressionism, han föredrog att han skulle kallas realist. Ett annat intressant faktum om Paul Signac är att han bara målade inomhus.

Några av Paul Signacs välkända målningar är Pont des Arts, Notre-Dame de la Garde (La Bonne-Mère). Hans konstverk finns i olika privata samlingar såväl som på konstgallerier runt om i världen. Paul Signac är en sann legend, och hans konstverk är vackra.

Vi har hämtat några av Paul Signacs bästa verk, och vi återskapar dem på träpussel. Genom att lägga ett pussel med Paul Signacs konstverk kan du ta dig tillbaka till 1800-talet, mycket detaljerad konst med människor från den tiden. En sann konstfan kommer att älska ett Paul Signac-pussel.