Paul Gauguin

Paul Gauguin var en fransk postimpressionist som föddes den 7 juni 1848 och dog den 8 maj 1903. Hans arbete uppskattades först efter att han dog. Nuförtiden är Paul Gauguin känd för sin ovanliga användning av färger och syntetisk stil som inte tillhörde impressionismen. Han målade massor av människor och landskap i Fench Polynesien. Hans konstverk och arbetsteknik var en inspiration för många efterföljande konstnärer inklusive Pablo Picasso och Henri Matisse. Han hade ett bra förhållande med Vincent Van Gogh och Theo Van Gogh. Efter hans död organiserade en fransk konsthandlare Ambroise Vollard många utställningar i Paris som gjorde Paul Gauguin populär.

Många av hans konstverk inklusive hans mest kända målningar - Two Tahitian Women, Day of the God, Haystacks in Bretagne, The Large Tree hålls av privata konstsamlare, men några av dem kan ses på konstgallerier runt om i världen.

Om du vill ha ett roligt och utmanande träpussel med Paul Gauguins målningsreproduktion, kan du se vårt galleri med Paul Gauguin-målningar och beställa den du gillar mest. Vi kommer att skapa ett vackert och intressant Paul Gauguin träpussel med en av hans historiska målningar.