Paul Cézanne

Paul Cézanne var en fransk konstnär som föddes den 19 januari 1839 och dog den 22 oktober 1906. Hans målarteknik var grunden för övergången från 1800-talets konstuppfattning av impressionismen till 1900-talets konstuppfattning av kubism. Både Picasso och Matisse har sagt att Paul Cézanne är grundaren och fadern till den målarteknik som de använde för att skapa sina konstverk. De flesta av Paul Cézannes tidiga målningar var landskap med stora och tunga figurer som han målade fantasifullt. Senare övergick han till en lätt, luftig målarstil.

De mest kända målningarna av Paul Cézanne är Mont Sainte-Victoire, The Basket of Apples, Gardanne och The Black Marble Clock. De flesta av Paul Cézannes målningar innehas av privata konstsamlare, men några av dem visas på konstgallerier och museer.

På vår hemsida kan du köpa träpussel med Paul Cézannes konstverk. Samlingen av Paul Cézanne-pussel innehåller de flesta av hans bästa verk. Från början när han målade impressionismmålningar till senare dagar när han målade kubismkonst. Vackert målade vyer med imaginära föremål av Paul Cézanne kommer säkerligen att göra pussellösningsprocessen rolig i många timmar!