Henri Rousseau

Henri Julien Félix Rousseau var en franskfödd målare som föddes den 21 maj 1844 och dog den 2 september 1910. Han var en målare av den postimpressionistiska rörelsen, han målade på naivt och primitivt sätt. Förutom att vara målare var han också en tull- och skatteindrivare vid namn Le Douanier. Han började måla på allvar först när han 1893, när han var 49 år gammal, drog sig tillbaka från att vara officer för att arbeta som målare på heltid. Hans konstverk är mästerverk, på grund av hans arbetsmoral. Hans verk hade ett stort inflytande på flera generationer av avantgardekonstnärer.

Målningar som är mest kända nuförtiden av Henri Rousseau är Virgin Forest at Sunset, Ekvatorialdjungeln, The Repast of the Lion och Tropical Forest with Monkeys. De flesta av Henri Rousseaus målningar är landskap, med massor av grönt, väldigt färgstarka. Originalmålningar av Henri Rousseau hålls av privata konstsamlare och konstgallerier runt om i världen.

Vår samling av Henri Rousseaus pussel innehåller de mest populära konstverken. Vi återger Henri Rousseaus konst på träpussel. Färgglada och utmanande pussel av Henri Rousseau borde vara mycket roligt för alla som uppskattar konst. Lös träpusslet och uppskatta arbetet som Henri Rousseau har gjort för att måla tavlan.