Beräknat leveransdatum: Oct 10, 2022 - Oct 13, 2022

Henri Edmond Cross

Henri-Edmond-Joseph Delacroix var en franskfödd målare och grafiker, han föddes den 20 maj 1856 och dog den 16 maj 1910. Han var en mästare inom neo-impressionismrörelsen och en av huvudfigurerna som formade den andra fasen av den rörelsen. Han påverkade många artister under de följande åren, inklusive Henri Matisse. Hans arbete bidrog till utvecklingen av fauvismen. Tidigt i sin målarkarriär målade han porträtt och stillbilder. Det mesta av hans verk var i realismens mörka färger. I början av sin karriär bytte han namn till Henri Cross.

De mest kända målningarna av Henri Cross är Pines Along the Shore, Landscape, Pines on the Coastline och andra som han målade under sin karriär. Nuförtiden visas Henri Cross målningar i olika konstgallerier runt om i världen.

På vår hemsida kan du beställa träpussel med Henri Cross-målningar. Vi reproducerar några av hans finaste konstverk till pussel. Henri Edmond Cross målningar är mycket detaljerade med massor av färgvariationer, därför kommer du att ha mycket roligt när du löser pusslet med ett av hans konstverk tryckt på det.