Georges Seurat

Georges Seurat var en fransk målare som föddes den 2:a december 1859 och dog den 29 mars 1981. Han är känd som en fransk postimpressionist. Han startade några målningstekniker som nu är kända som kromoluminarism och pointillism. Han använde Conte krita för att rita på pappersark som hade grova och ojämna ytor. Han är också grundaren av 1800-talets franska neo-impressionismskola. Han är känd som ett geni eftersom han under sitt kortlivade liv utvecklade målartekniker och även öppnade en konstskola.

Hans konstverk är mycket populära nuförtiden eftersom han är en av de mest erkända franska konstnärerna från 1800-talet. Några av hans mest uppmärksammade verk är A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte, The Models, Circus Sideshow och Seascape at Port-en-Bessin, Normandie. Hans konstverk är i besittning av privata konstsamlare och konstgallerier runt om i världen.

Vår samling av Georges Seurat träpussel inkluderade alla hans berömda konstverk som återges på träpussel. Om du vill utmana dig själv med detaljerade, färgglada pussel så ska du skaffa dig ett av Georges Seurats träpussel som vi har i vår pusselsamling.