Édouard Manet

Édouard Manet var en målare som föddes den 23 januari 1832 och dog den 30 april 1883. Han var en modernistisk målare. Han var en av de första målarna som målade 1800-talets moderna liv, han var en mycket viktig figur som deltog i övergången från realism till impressionism. Hans tidiga målningar fungerade som en referens för unga målare som sedan skapade impressionismen. Nuförtiden betraktas dessa målningar som vattendelare som startade modern konst.

Édouard Manet är känd för sina mästerverk, som är Blommor i en kristallvas, Familjen Monet i deras trädgård i Argenteuil, Kearsarge i Boulogne, Stilleben med melon och persikor. Om du vill ta en titt på de ursprungliga målningarna av Édouard Manet, kan du besöka ett av konstgallerierna som visar upp hans målningar. Några av hans mest anmärkningsvärda konstverk är i besittning av privata konstsamlare.

Om du vill återuppleva 1800-talets moderna konst, välj ett av Édouard Manets träpussel. Vi reproducerar Édouard Manets mest kända konstverk till träpussel. Mörka färger med massor av detaljer är Édouard Manets signum, stora områden med mörk färg för ett pussel kommer säkerligen att vara en utmaning även för den största pusselfantasten. Beställ Édouard Manet-pussel till dig själv eller gör en fantastisk present till en konstälskare.