Edgar Degas

Edgar Degas var en franskfödd målare, hans fullständiga namn var Hilaire-Germain-Edgar De Gas. Degas föddes den 19 juli 1834 och dog den 27 september 1917. Han var impressionist och han är ihågkommen för sina pastell- och oljemålningar. Han var inte begränsad till att bara måla, han gjorde även bronsskulpturer och även tryck. Det intressanta med hans arbete var att han brukade måla dansare, de flesta av hans verk illustrerar människor som dansar. Edgar Degas är känd som en av impressionismens grundare, han gillade inte termen impressionism, han föredrog att han skulle kallas realist. Ett annat intressant faktum om Degas är att han bara målade inomhus.

Några av de välkända Edgar Degas-målningarna är Dansklassen, Dancer, Fyra dansare. Hans konstverk finns i olika privata samlingar såväl som på konstgallerier runt om i världen. Edgar Degas är en sann legend, och hans konstverk är vackra.

Vi har hämtat några av Edgar Degas bästa verk, och vi återskapar dem på träpussel. Genom att lägga ett pussel med Edgar Degas konstverk kan du ta dig tillbaka till 1800-talet, mycket detaljerad konst med människor från den tiden. En sann konstfan kommer att älska ett Edgar Degas-pussel.