Geschatte leveringsdatum: Dec 12, 2022 - Dec 15, 2022

Paul Cézanne

Paul Cézanne was een Franse kunstenaar die werd geboren op 19 januari 1839 en stierf op 22 oktober 1906. Zijn schildertechniek vormde de basis van de overgang van de 19e-eeuwse kunstopvatting van het impressionisme naar de 20e-eeuwse kunstopvatting van kubisme. Zowel Picasso als Matisse hebben gezegd dat Paul Cézanne de grondlegger en vader is van de schildertechniek die ze gebruikten om hun kunstwerken te maken. De meeste vroege schilderijen van Paul Cézanne waren landschappen met grote en zware figuren die hij fantasierijk schilderde. Later wendde hij zich tot een lichte, luchtige schilderstijl.

De beroemdste schilderijen van Paul Cézanne zijn Mont Sainte-Victoire, The Basket of Apples, Gardanne en The Black Marble Clock. De meeste schilderijen van Paul Cézanne zijn in het bezit van particuliere kunstverzamelaars, maar sommige worden getoond in kunstgalerijen en musea.

Op onze website kun je houten puzzels met kunstwerken van Paul Cézanne kopen. De verzameling puzzels van Paul Cézanne omvat de meeste van zijn beste werken. Vanaf de vroege dagen toen hij impressionistische schilderijen schilderde tot de latere dagen toen hij kubistische kunst schilderde. Prachtig geschilderde uitzichten met denkbeeldige objecten van Paul Cézanne zorgen ervoor dat het oplossen van puzzels vele uren leuk zal zijn!