Geschatte leveringsdatum: Dec 12, 2022 - Dec 15, 2022

Henri Edmond Cross

Henri-Edmond-Joseph Delacroix was een in Frankrijk geboren schilder en graficus. Hij werd geboren op 20 mei 1856 en stierf op 16 mei 1910. Hij was een meester van de neo-impressionistische beweging en een van de belangrijkste figuren die de tweede fase van die beweging vormden. Hij beïnvloedde vele kunstenaars van de volgende jaren, waaronder Henri Matisse. Zijn werk heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het fauvisme. In het begin van zijn schilderscarrière schilderde hij portretten en nog steeds selfies. Het meeste van zijn werk was in de donkere kleuren van het realisme. In het begin van zijn carrière veranderde hij zijn naam in Henri Cross.

De beroemdste schilderijen van Henri Cross zijn Pines Along the Shore, Landscape, Pines on the Coastline en andere die hij tijdens zijn carrière schilderde. Tegenwoordig worden de schilderijen van Henri Cross tentoongesteld in verschillende kunstgalerijen over de hele wereld.

Op onze website kunt u houten puzzels met Henri Cross schilderijen bestellen. We reproduceren enkele van zijn mooiste kunstwerken in puzzels. De schilderijen van Henri Edmond Cross zijn zeer gedetailleerd met veel kleurvariaties, daarom zul je veel plezier beleven aan het oplossen van de puzzel met een van zijn kunstwerken erop gedrukt.