Geschatte leveringsdatum: Dec 12, 2022 - Dec 15, 2022

Georges Seurat

Georges Seurat was een Franse schilder die werd geboren op 2 december 1859 en stierf op 29 maart 1981. Hij staat bekend als een Franse post-impressionist. Hij begon een paar schildertechnieken die nu bekend staan als chromoluminarisme en pointillisme. Hij gebruikte Conte-krijt om te tekenen op vellen papier met ruwe en oneffen oppervlakken. Hij is ook de oprichter van de 19e-eeuwse Franse school van het neo-impressionisme. Hij staat bekend als een genie, want in zijn korte leven ontwikkelde hij wel schildertechnieken en opende hij ook een kunstacademie.

Zijn kunstwerken zijn tegenwoordig erg populair, aangezien hij een van de meest erkende Franse kunstenaars uit de 19e eeuw is. Enkele van zijn meest opvallende werken zijn A Sunday Afternoon on the Island of La Grande Jatte, The Models, Circus Sideshow en Seascape at Port-en-Bessin, Normandië. Zijn kunstwerken zijn in het bezit van particuliere kunstverzamelaars en kunstgalerijen over de hele wereld.

Onze collectie houten puzzels van Georges Seurat omvatte al zijn beroemde kunstwerken die zijn gereproduceerd op houten puzzels. Als je jezelf wilt uitdagen met gedetailleerde, kleurrijke puzzels, dan moet je een van de houten puzzels van Georges Seurat kopen die we in onze puzzelcollectie hebben.