Geschatte leveringsdatum: Okt 7, 2022 - Okt 12, 2022

Edgar Degas

Edgar Degas was een in Frankrijk geboren schilder, zijn volledige naam was Hilaire-Germain-Edgar De Gas. Degas werd geboren op 19 juli 1834 en stierf op 27 september 1917. Hij was impressionist en wordt herinnerd voor zijn pastel- en olieverfschilderijen. Hij beperkte zich niet alleen tot schilderen, hij maakte ook bronzen sculpturen en ook prenten. Het interessante aan zijn werk was dat hij dansers schilderde, de meeste van zijn werken illustreren dansende mensen. Edgar Degas staat bekend als een van de grondleggers van het impressionisme, hij hield niet van de term impressionisme, hij had liever dat hij een realist werd genoemd. Een ander interessant feit over Degas is dat hij alleen binnenshuis schilderde.

Enkele van de bekende schilderijen van Edgar Degas zijn The Dance Class, Dancer, Four Dancers. Zijn kunstwerken zijn te vinden in verschillende privécollecties en in kunstgalerijen over de hele wereld. Edgar Degas is een echte legende en zijn kunstwerken zijn prachtig.

We hebben enkele van Edgar Dega's beste werken ingekocht en we reproduceren ze op houten puzzels. Door een puzzel te maken met Edgar Degas artwork, kun je jezelf terugbrengen naar de 19e eeuw, zeer gedetailleerde kunst met mensen uit die tijd. Een echte fine-art-fan zal dol zijn op een Edgar Degas-puzzel.