Arvioitu toimituspäivä: Hel 15, 2023 - Hel 20, 2023

Henri Rousseau

Henri Julien Félix Rousseau oli ranskalaissyntyinen taidemaalari, joka syntyi 21. toukokuuta 1844 ja kuoli 2. syyskuuta 1910. Hän oli post-impressionistisen liikkeen taidemaalari, hän maalasi naiiveilla ja primitiivisillä tavoilla. Maalarin lisäksi hän oli myös tietullien ja veronkerääjä nimeltä Le Douanier. Hän aloitti maalaamisen vakavasti vasta, kun vuonna 1893 hän 49-vuotiaana jäi sitten upseerin työstä päätoimiseksi maalariksi. Hänen taideteoksensa ovat mestariteoksia hänen työmoraalinsa ansiosta. Hänen työnsä teki suuren vaikutuksen useisiin avantgarde-taiteilijoiden sukupolviin.

Henri Rousseaun nykyisin tunnetuimpia maalauksia ovat Neitsytmetsä auringonlaskun aikaan, Päiväntasaajan viidakko, Leijonan ateria ja Trooppinen metsä apinoilla. Suurin osa Henri Rousseaun maalauksista on maisemia, joissa on paljon vihreitä, hyvin värikkäitä. Henri Rousseaun alkuperäiset maalaukset ovat yksityisten taiteen keräilijöiden ja taidegallerioiden hallussa ympäri maailmaa.

Henri Rousseaun palapelikokoelmamme sisältää suosituimmat taideteokset. Toistamme Henri Rousseaun taidetta puupalapeliin. Henri Rousseaun värikkäiden ja haastavien palapelien pitäisi olla hauskaa kaikille taidetta arvostaville. Ratkaise puinen palapeli ja arvosta Henri Rousseaun työtä maalatakseen maalauksen.